tentang sesuatu

about anything

tentang report autopsy yang aku tgh salin

leave a comment »

aku tgh menyalin report autopsy yg dibuat oleh lecturer aku tentang sebuah case autopsy bunuh diri. seorang perempuan berumur 25 tahun telah membunuh diri kerana masalah cinta dengan menelan tablet dgn banyaknya, yang menyebabkan hati(liver) die rosak teruk, walaupun dah pindah kat KMC Hospital kat Manipal ni, namun tak dapat diselamatkan jugak, cuba teka tablet apa dia amik? untuk pengetahuan smua, tablet yg diambil ialah paracetamol atau nama yg lebih popular ialah panadol….yg smua org amik kalo pening kepala walaupun sikit2, jgn main2 ngan tablet ni, boleh mmg boleh amik, tapi kalo dah amik sampai berpuluh2 tablet mmg bole membawa bahaya, jadi jagalah tablet panadol drpd bersepah, mane tau adik kecik korang ke yg amik tak sengaja makan panadol ni byk2, atau sebagainya, bila aku belajar pasal ubat panadol ni pun agak suprising la rupe2nye sampai boleh membunuh kalau betul2 overdose, jadi hati2 lah dan sebarkan info ni…!!

Written by abduljabbar

October 7, 2006 at 8:52 am

Posted in kehidupan seharian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: