tentang sesuatu

about anything

tentang open house rumah aku

with 10 comments

dua hari lepas hari khamis, rumah aku buat open house, dan juga buat majlis tahlil, utk pemergian seorang sedare kpd budak batch aku, jadi skali aku buat open house aku memandangkan rumah aku je tak buat lagi. rumah org lain dah buat lama dah, aku je baru nak buat.

aku suruh la tukang masak aku, nama dia mohabbal. aku suruh dia masak:

Nasi Lemak. Cauliflower(nama kat sini Gobi) fry, Ayam Goreng buat kuah kacang.
pastu ade buat skali kek batik, dgn puding jagung(puding jagung bukan kitorang buat)
air kitorang buat air siren(sirap + oren)

budak melayu batch aku ade la dalam 30 org total laki pempuan. jadi guna 5 ekor ayam sudah lebih dari ckup. yg lain tu aku serahkan kat tukang masak aku utk beli. ayam je beli sendiri sbb aku baik ngan tokey kandang ayam.

Ayam kat sini 42 rupee sekilo. ala2 rm3.60 kot lebih kurang aa. kat msia bape haa skrg?

ok ok lepas masuk magrib kitorang bedal sket kek batik dan minum skadar nak alas perut pastu tunggu org datang. pastu membe2 smua dtg diikuti dgn budak2 pempuan. pastu majlis yaasin dgn tahlil start. dah abis pastu follow dgn pembedalan makanan yg sgt sedap.

siot tol. kalau la aku bole bwk balik tukang masak aku ni kan best. terer btul die masak. mmg best aa masakan die, pagi tadi sahur die buat rendang daging. giler superb sial. haha.

open house berjalan dgn lancar. yela 30 org je kire takde hal sgt la. upcoming event ialah majlis jamuan raya. batch senior aku buat ngan batch aku. total 250 org. pelajar2 muslim kat sini la smua dijemput.

aku amat berharap la kalau si madu awek aku tersayang dapat dtg aku punye open house. kalau lah bole naik bas daripada sabah sampai sini sure aku dah suruh dtg punye. tapi realiti ialah satu benda yg lain. haha. gelak aku kpada diri sndiri. padan muka. tapi takpa saba. save the best for the last. mungkin aku dpt bende lagi best bila blaja kat msia ke. such as awek aku keje kat smenanjung? i really hope so!

aku nak letak gamba dalam post ni tapi tak reti la. nanti la aku tanya org. aku dah lupa la pasal html ni. ok aku nak sambung tido ni ngantuk gilos. drpd sahur tadi tak tdo lagi, tadi dok betulkan internet. adapter tu rosak la. aku kene pakai komputer membe lak nak sebarkan internet utk satu rumah aku pakai.

aku nak bangun balik pkol 8.30pg nak gi pasar nak beli ikan. musim hujan dah benti, ikan besa2 dah sangkut kat nelayan. best gile ni dah lama tak makan sotong versi masakan mohabbal(tukang masak aku). ok aku seriusly ngantuk ni. tido dulu

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. wahh ade blog rupenye..baru ku perasan..akan ku melawat slalu hehe..jgn hangat2 taik ayam dah..slamat berpose🙂

    aWWa

    October 14, 2006 at 6:58 am

  2. aku amat berharap la kalau si madu awek aku tersayang dapat dtg aku punye open house. kalau lah bole naik bas daripada sabah sampai sini sure aku dah suruh dtg punye

    alaaa….suuwwiiitttt nyeeeeee

    wehh…bwk ah tukang masak ko dtg cni….jd org gaji ko trus
    ko up sket gaji die….mesti die suke nye hehehhehehe
    ataupon…aku suggest ar,ko blaja je masak dr die
    confirm2 si madu ko tu akan terlebih 10x jatuh head over heels kat ko
    =D
    selamat hari raya!!!

    virgobiru

    October 14, 2006 at 1:58 pm

  3. betol tu !

    mintak resipi kat die sudaa…bolegak aku merase nnt.
    si madu keje semenanjung chantek gak tuh.

    gamba lu dah ade ke kat utusan tu? x nampak pon

    faridfadhly

    October 14, 2006 at 11:29 pm

  4. wahh
    jaba jiwang..
    xpe ba..bkn lama lagi pn..

    ajakla si madu tu keje kat smnanjung..
    leh jumpa..aku pn xde jmpe die pas skola..

    kemsalam madu

    ikan

    October 16, 2006 at 2:12 am

  5. amar

    October 18, 2006 at 4:41 am

  6. shit… aku cuba utk meletak coding meletak gamba. sekali x kuar. cirit sungguh.

    amar

    October 18, 2006 at 4:42 am

  7. wah wah terima kasih kerna cuba tolong huhu.

    abduljabbar

    October 18, 2006 at 11:12 am

  8. Assalamualaikum,

    Power dude. Food at your place. We guys here, susah cari good food. Tunggu balik Malaysia only.

    Anyhow, enjoy your food.

    Bye. Haha

    Suhaimi

    October 20, 2006 at 6:29 am

  9. yeah thanks su, later we meet again at Msia, lets enjoy the best of the best huhu….

    abduljabbar

    October 20, 2006 at 6:55 am

  10. lodine

    news

    lodine

    February 3, 2007 at 7:13 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: