tentang sesuatu

about anything

Sambutan Hari Raya Aidilfitri 2006

with 14 comments

Tarikh Event ini = 24 Oktober 2006 @ 2 Syawal 1427

Kepada pengunjung setia blog aku, aku tangguhkan tentang india punye bicara untuk seketika. sbb aku nak tulis pasal Sambutan Hari Raya Aidilfitri 2006 kat manipal ni. Majlis ini dianjurkan oleh pelajar paling senior setiap kali raya iaitu pada kali ini ialah pelajar drpd Batch 15, basically ni utk semua org melayu islam kat sini, dianggarkan lebih kurang 200 org, kepada pembaca tegar blog aku ni, aku ditugaskan untuk mengetuai pemasakan ayam masak merah. refer post yg lepas. dan pada hari ke 2 syawal, iaitu jatuh pada hari selasa kat sini (malaysia 1 syawal ialah hari selasa), Majlis itu telah diadakan.

Aku malas nak bercerita panjang2. korang paham2 la. kalau dah nama sambutan hari raya sure la best,riuh rendah,ceria dan sebagainya. tidak perlu la kalo aku tulis segala detail tentang emotion hari raya kat sini. aku gembira semuanya berjalan lancar seperti yg dirancangkan. Pada hari itu aku memakai baju melayu hijau yg simadu jahit sendiri utk aku! besnye! kalo la die ade skali menyambut raya mesti lagi best!!

tapi yg pentingnya, aku nak listkan jamuan makanan pada hari itu: (mcm mana nak wat bullet list tu ha?)

Nasi Minyak
Ketupat
Ayam Masak Merah
Rendang Daging Tok
Lontong
Satay Ayam + Kuah Kacang
Buah tembikai
Kek Batek
Puding Caramel
Agar2 sirap (ye kot? aku tak ingat)
Air Tembikai dan Air Nenas

Amacam? Best ke? Aku rasa best la compare ngan sambutan raya tahun lepas punye makanan dan aku pun merindui makanan hari raya kat msia! kan best kalo jasad aku bole berada kat msia masa hari raya!

Aku dan Skuter Ku!Aku dan Skuterku!

suasana majlis rayaSuasana majlis raya

Suasana majlis rayaaSuasana majlis raya

Jejaka berbaju melayu hijauJejaka Berbaju Melayu Hijau

kami adalah batch 16kami adalah batch 16

meja hidang pertama Meja Hidangan Pertama

Meja Hidangan KeduaMeja Hidangan Kedua

Inilah Makanan pada majlis itu!Makanan pada majlis itu!

14 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. x abeh2 ngn baju melayu die

    batch kau ni kire semua medic ke ape?

    ke lain2 kos

    farid fadhly

    November 4, 2006 at 3:31 am

  2. faridfadhly: kire semua medic la, Melaka Manipal Medical College

    abduljabbar

    November 4, 2006 at 3:49 am

  3. hmm aku sgt setuju mkn mmg sedap
    tapi jabbar aku rase agar2 tuh agar2 laici kot..hihihi

    oleen

    November 4, 2006 at 4:40 am

  4. best nye makanan, aku rasa lapar lak bile tgk. aku raye x best lgsg, in fact, x rasa raya lgsg.

    ija

    November 5, 2006 at 10:33 pm

  5. jabbar..
    1 syawal kat malaysia adalah hari selase..

    cani lehla tempah baju raya kat si madu

    ikan

    November 6, 2006 at 1:52 am

  6. fuyyoo..

    siap berbaju melayu bersamping lagi tu..(nak jagesaham kat sane la tu )

    adamjuni

    November 6, 2006 at 3:10 am

  7. batek jeles ko dpt baju melayu yg gf ko sndiri jahitkan
    ches

    jabar…bestnye dpt makan2 kat tmpt ko.
    aku nk join bole?
    haha

    virgobiru

    November 6, 2006 at 4:43 am

  8. oleen: setuju2 mmg best, aku rasa mcm ade dua agar2

    ija: nex year ko try la arrange sendiri ngan membe2 meriahkan sket raya

    ikan: time kasih pembetulan tu,haha, aku tanya hani nanti

    adamjuni:jage saham? ntah aaa, hahaha

    virgobiru: batek jeles? ko buat la satu utk die, at least tempat kat kedai tu dah kire best gak apa! nak join bole je, sila2 tapi kena bwk batek skali tau

    abduljabbar

    November 6, 2006 at 6:08 am

  9. aku dh teman die beli baju melayu hrtuh…bole kire ak?
    hahahahahah. dhla mcm baju nikah je rupe. tp mmg henchem la incik batek kite tu
    hehehehehhehe
    ohhh akan ku bwk batek skali. yeahhhaaahh
    aku nk tgk taj mahal

    virgobiru

    November 7, 2006 at 3:34 am

  10. update!!

    farid fadhly

    November 9, 2006 at 4:22 am

  11. jaba bile nk update

    kalo nk buat bullet list pki “”

    virgobiru

    November 20, 2006 at 12:59 pm

  12. alamak jaba…xkuar lak😛

    virgobiru

    November 20, 2006 at 12:59 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: