tentang sesuatu

about anything

26 hari tanpa menulis tanpa blog

with 4 comments

JADI APA YANG JADI SEPANJANG AKU MENGHILANGKAN DARI MENULIS BLOG?21 januari – 11 februariini adalah masa “study weeks”, sebelum aku menghadapi exam final 2nd year aku! kursus medik kat india ni, lain daripada institusi kat negara lain, di mana aku ade exam semester setiap 2.5 bulan (aku ade 4 sem setahun) dan diikuti satu exam besar pada akhirnya utk seluruh portion pada tahun itu (macam ala2 SPM tak?) gerun kan….??jadi aku gunakan masa ini sepenuhnya, study mcm org gila, sebab jumlah yang aku nak kena, baca,paham,hapal, dan sebagainya sangat byk. byk mana? smalam aku cuba binding smua nota kelas+nota buat sendiri,teka apa? tak ada satu kedai pun yg ade ring binding yg cukup besar utk bind even satu subjek. apetah lagi kalau aku bind ke empat2 subjek.4 subjek? haha. satu subjek pun cukup killer dah. ini nak 4 subjek. subjek2 tersebut utk pengetahuan korang Pathology, Pharmacology, Microbiology, Forensic Medicine. Jadi, apa bende subjek2 tu? aku malas nak cerita panjang. pegi google sendiri, korang kan rajin google bende2 yg tak diketahui.hehe.12 februari – 23 februariexam yg ditakutkan pun tiba! wah! aku tak tahu nak kata mcm mana ketakutan pada subjek yg pertama. sebab pembuka tirai la katakan. tapi akhirnya hari demi hari, masa berlalu, dan paper demi paper, akhirnya exam pun habis,tapi habis dgn satu perasaan sangat memenatkan,letih,dan GEMBIRA! sebab? gembira dan lega sebab dah abis exam terbesar utk 2nd year! haha. tanak citer panjang. cukup takat tu.24 februari – 13 macdah abis exam! aku ade cuti dari 24 februari sampai 25 mac! yeah, akhirnya cuti sebulan setelah 6 bulan. sistem aku kat sini bukan macam kursus2 medik kat tempat lain.org lain ade cuti 3 bulan setiap tahun. aku ade cuti paling byk pun sebulan je. setiap 6 bulan blajar, dia kasik sebulan cuti. jadi total aku ade 2 bulan je cuti setahun. kurang cuti + byk hari belajar = stress. jadi cuti guna lah utk release tension yg terbuku kat dada.aku tak balik malaysia. buat kali kedua cuti berturut turut = dah setahun tak balik malaysia. kwn2 aku hampir semua balik (melayu lelaki dalam batch aku) kecuali 3 org iaitu housemate aku juga. aku dan lagi 3 org dah pakat awal2 dah nak gi travelling ke north & west India. dah beli dah flight pegi New Delhi lebih kurang 2 bulan lepas. amik SpiceJet punye company. sykt ni kire ok2 je la. agak low cost dan service aku dgr bagus2 jgak.sebelum ni aku dah travel south & east India. skrg nak setelkan west and north India!kitorang pegi berjalan ke Agra-Jaipur-Jaisalmer-Manali-New Delhi-Mumbai. nak tahu pasal travel aku ni? boleh je…aku mmg rancang nak cerita kat blog aku ni. jadi nantikanlah, kalau aku rajin aku akan tulis la. aku byk betul bende nak diceritakan dalam kepala hotak aku ni termasuklah travel2 aku sebelum ni,tapi agak malas dan takde masa.hehe.14 mac & 15 mac aku baru balik dari travel dan sampai kat manipal. a very good feeling. feels like home org putih kata walaupun manipal ni bukan tanahair aku, tapi terasa mcm best plak. haha. aku lagi rindu tanahair aku walauapasekalipun. rindu kat honey aku! hehe. aku habiskan masa utk packout balik barang2 aku dan kemas2 barang, setelkan macam2 bende dan juga mulakan kerja mengdownload drama2 omputeh yg aku terlepas tgk sejak dari januari. lama gile. aku tak terfollow sebab nak concentrate kat study. takut beb dgn exam tu. hahaha. dan akhirnya tamat sesi blog utk entry kali ni.lepas ni aku akan cerita lagi pasal tentang india dan section baru akan datang ialah Backpackers Story di mana aku nak cerita pasal travel aku yg latest ni. aku tak janji tapi aku harap aku dapat buat la section tu.

Written by abduljabbar

March 16, 2007 at 9:39 am

Posted in special event

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] post by tentang sesuatu and software by Elliott Back Share and Enjoy:These icons link to social bookmarking sites where […]

  2. waaaahhhh
    berjalan sakan!!!
    wehh ko blk time besday aku
    jom ah celebrate huhuhu =P
    batek rindu gilerrrr kat ko
    excited die citer psl ko
    hari dia akan trase lebih bermakne bile ko blk nnt
    chewaaahhhh

    virgobiru

    March 17, 2007 at 8:09 am

  3. batek rindu gilerrrr kat ko
    excited die citer psl ko

    faridfadhly

    March 18, 2007 at 3:33 pm

  4. perhhh…letakla gamba ke..
    br leh feel skali

    ikan

    March 26, 2007 at 12:11 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: