tentang sesuatu

about anything

kau berfoya-foya

with 3 comments

“Selamba ya ya, Kau berfoya-foya”

.Wahai Radhi OAG, walaupun aku tak suka perangai kau, tapi aku suka lagu, lirik dan muzik OAG. 

Namun demikian, lagu tu tetiba terdetik kat kepala otak aku.

Memang menggambarkan keadaan aku sekarang.

Exam ada lagi 25 hari. Exam yang akan menentukan hala tuju hidup aku. This is a big butterfly effect. But, afraid not, i will be.

“Kau selalu bertanya-tanya ke mana arah tuju, tujuanku, tujuanmu, tujuanku, tujuanmu…wuhuuuhuuuhuu, tujuan….wuuuuhhuuuu”

.Aku rungsing, aku perlu study, aku perlu maju ke hadapan, tapi aku masih dilema. kenapa? aku tiada jawapan. 

Khalifah Alam Maya, my best friend, advised me:

“Face the frog. Pull the trigger.” [Kalau tak paham sila tanya die, die mmg sastera tinggi sikit nih]

In the past few days, i started to face the reality and started going through it.

I am facing the frog. I will pull the trigger now. It won’t be too late. I hope.

To anyone who reads, please pray for me so that i can face the exam prepared, and with calm and confidence. I’m gonna need it. Terima kasih kerana melakukannya wahai pembaca sekalian.

Written by abduljabbar

February 19, 2009 at 10:52 pm

Posted in kehidupan seharian

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. hoh jabbar, pekabar ko skang.
    arituh da jmpe blog ko, tp yg pakai domain mak ko.
    ni tejumpe balek..

    rashid

    February 21, 2009 at 9:23 pm

  2. yo, ape kaba hang?

    aku dah tukar balik sbb susah la nak manage wordpress tu sendiri, kalo yg ni die auto manage software wordpress tu.

    ko blaja kat sana ok? dah fasih kannada dah?

    ondu eradu muru nalku aidu aru elu entu ombattu hattu!

    abduljabbar

    February 21, 2009 at 9:51 pm

  3. bizi la skang, baru msuk final.
    boleh la sikit2..
    tu kire2 leh blaja ngan mamat your choice, haha..

    rashid

    February 22, 2009 at 1:41 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: