tentang sesuatu

about anything

Adakah anda teringin tukar kaum?

leave a comment »

Entri ini di dalam bahasa melayu kerana isinya diambil bulat bulat dari orang yang berkata tentang itu.

Aku sangat tertarik dengan seorang pelanggan di jabatan kesihatan pemikiran di hospital di tempat aku melakukan praktikal pembelajaran kursus perubatan. (jabatan psy)

Ini juga aku dengar setelah negeri selangor, lebih spesifik Shah Alam telah melalui peristiwa antara kaum yang tidak sedap dibaca di surat khabar, didengar dari kawan sendiri, malah lebih jijik jika melihatnya terus dii youtube! ya. sila search di youtube untuk video tersebut.

Aku juga tidak pernah terfikir adakah kita boleh bertukar kaum? Mudah kah? Logik kah?

tetapi, auntie tersebut ialah kaum India, dan dia dengan selamba berkata:

Auntie: “Ada orang melayu nak tangkap saya dan keluarkan semua darah saya”

Dr. SN (bukan nama sebenar): “Kenapa auntie rasa diorang nak buat macam tu?”

Auntie: “Mereka nak buang semua darah saya, supaya mereka boleh masukkan darah melayu untuk tukarkan saya jadi kaum melayu”

Dr. SN: “Auntie yakin mereka boleh buat semua tu?”

Auntie: “Absolutely sure”

Kami yang berada di situ: ” ?????!!!!!! ”

Aku: “Mmg idea yang inovatif dan kreatif sungguh auntie ni, tak pernah terlintas langsung idea macam ni!

sila google paranoid schizophrenia

Written by abduljabbar

September 10, 2009 at 11:05 pm

Posted in kehidupan seharian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: