tentang sesuatu

about anything

menyusun semula iTunes

leave a comment »

Kematian si putih ibook meninggalkan kesan yang berpanjangan, salah satunya ialah database muzik aku yang sgt besar, hampir 20gb. Terperap di dalam harddisk siputih yg berjaya aku recover, baru hari ini aku siap menyelenggara dan mengisi ke dalam iTunes yg baru di install di dalam siputih yang baru.

Si Putih Lenovo yang baru dengan full fledged database mp3 lagu lagu koleksi aku! sangat best!

dan aku dengar dua lagu yg aku sangat suka dan teringin letak kat blog.

dari band The Little Willies

1) tajuk Love Me: ada beberapa part lirik dia yang aku suka

“Treat me like a fool, treat me mean & cruel, but love me… Break my faithful heart, tear it all apart, oooh, but Love Me…”

“I will beg and steal, oh oh… just to feel, your heaartt, beating so close to mine…”

dinyanyikan oleh suara lunak Norah Jones sebagai penyanyi utama band itu, dengan nada Mellow Country Jazz yang sangat klasik dan syahdu, ini la baru lagu jiwang killer killer punya…hahaha…

2) tajuk It’s Not, You It’s Me

“Who keep the fire burning bright? The one who’s losing sleep at night? It ain’t you….oh baby it is me”

“So keep the rose you never brought, keep the ring that you never bought, it’s all my fault, it’s all my fantasy…

“Oh but i can’t give you no more of myself, cause i’m looking out for somebody else. It ain’t you… oh… baby It’s me”.

OH! this one absolutely my favourite! Lirik die mmg killer abis, melody die mmg sangat syok dgn Muzik acoustic yg slow-catchy!

Tak sabarnye nak tunggu album ke 4 Norah Jones bulan November ni! Norah Jones tukar main instrument dari piano ke gitar! should be damn interesting!

Written by abduljabbar

September 26, 2009 at 11:55 am

Posted in kehidupan seharian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: